06 - 33 68 65 19 info@zzpd.nl

Winst belasting

Het bepalen van de ZZP WINST BELASTING van een onderneming hangt van verschillende facturen af en is niet eenvoudig. De bedrijfskosten verlagen de winst belasting. Vervolgens zijn er gemengde kosten. Kosten die zowel een privé als zakelijk karakter hebben. Deze verlagen ook de winst belasting. Aan deze kosten zijn verschillende voorwaarden verbonden die wij u vertellen. Hoe meer privé kosten op de zaak gezet kunnen worden hoe minder belasting betalen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de MKB WINSTVRIJSTELLING

Ondernemersaftrek – MKB vrijstelling

De ondernemersaftrek of wel de MKB vrijstelling is het gezamenlijke bedrag dat in minderen wordt gebracht op de ZZP winst. Dus de winst van het bedrijf wordt verlaagd met o.a. de volgende regelingen – bedragen;
–       ZZP Zelfstandigenaftrek
–       ZZP Startersaftrek
–       ZZP MKB Winstvrijstelling

Aankopen boven de 450,– euro – (willekeurige) afschrijving goederen

Aankopen tot een bedrag van 450,– euro exclusief BTW, worden “in de kosten” gezet. Dat houdt in dat de kosten direct van de winst verlagen en zodat de winst belasting lager wordt. U hoeft minder belasting te betalen.

ZZP Aankopen boven een bedrag van 450,– euro exclusief BTW, worden op balans gezet. Het bedrag mag niet in 1 x van de winst worden afgetrokken maar wordt verspreidt over minimaal 5 jaar. De belastingdienst heeft verschillende afschrijving regels. Daarnaast is het mogelijk om willekeurig af te schrijven. Elk jaar wordt bijvoorbeeld 1/5 deel is 20% van het aankoopbedrag in mindering gebracht op de winst. Belasting betalen zal de onder altijd, nu is dat 5 jaar lang, iets lager.

MKB vrijstelling – Investeringsaftrek

Indien de ondernemer investeert, kan hij wellicht in aanmerking komen voor de kleinschaligheids investeringsaftrek. Heeft u een bedrag geïnvesteerd tussen de 2.200 en 54.00 euro, dan mag u, naast de normale afschrijving, extra 28% afschrijven. Dat houdt in dat u minder winstbelasting betaald. Aan de MKB vrijstelling – MKB investeringsaftrek zijn verschillende eisen verbonden.